tisdag 22 februari 2011

Ruttna ägg suger

Vi såg i kväll på TV om dagens jordbävningen i Christchurch. Staden verkar vara ett katastrofområde och borgmästaren talar om den mörkaste dagen i Nya Zeelands historia. Vi befinner oss dock på Nordön i vår lilla husbilsbubbla och har inte märkt av skalvet alls.

I går började vi dagen med att åka till Huka Falls i Taupo, som är ett av Nya Zeelands mest besökta naturattraktion. En enorm mängd vatten blir pressad samman i en smal passage och skapar ett kraftigt, brusande vattenfall. Det flödar vatten till att fylla fem olympiska simbassänger per minut. 

Därefter åkte vi till Wai-O-Tapu, som är ett spektakulärt  termiskt område utanför Rotourora. Det bubblade och rök och vattnet var färjat av olika mineraler som trängt upp i det aktiva området. Ett paradis för alla kemiglada människor. Lukten av ruttna ägg, p.g.a. all svavelväte, låg som en matta över hela området, så har man väderspänning är detta en riskfri plats. På kvällen slog vi läger vid en fantastiskt fin sjö med härligt varmt badvatten. Det blev både natta- och morgondopp. Sen blir det ju inte sämre av att det var en gratis övernattning. 

I dag har vi besökt maoribyn Whakarewarewa i Rotourora. Byn ligger på ett termiskt område och vi fick se en av Nya Zeeland största geysrar. Vi fick se och lära oss lite om maorikulturen. Nu har vi parkerat bilen i Waihi Beach på Coromandelhalvön. Den blir en tur längs med kusten i morgon innan vi åker till Auckland på torsdag. 

6 kommentarer:

  1. Åh, vad skönt att höra att allt är bra med er! Man hann ju bli lite nervös...
    Ha det gott! /Cilla

    SvaraRadera
  2. Vilket omväxlande land ni är i! Skönt att höra att ni har hållit er på nordön det senaste dygnet. Det är rätt bra att kunna följa er resa så här, så slipper man oroa sig i onödan.

    Ha det gott! Kramar från Lund där vi nu har ett tunt snötäcke igen.

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag läste i tidningen i dag om jordbävningen och blev riktigt orolig! Men sen läste jag er blogg och blev lugn igen:) Ni verkar ha det riktigt härligt!! Det är roligt att kunna följa er resa här. Här hemma är allt bara bra. Det snöar och är kallt. Ännu är vintern inte borta..
    Sköt om er och ha det så jättebra!
    Kram Marianne

    SvaraRadera
  4. Hej! Vad mycket kul och spännande ni gör! jag kan se framför mej hur ni traskar runt, vilse i byn, med barnvagn och allt, utan att möta en enda själ... Svaveldoften hade varit något för David o mej, vi gillar väderspänningar... Sigge o Harriet är här och hjälper bla till med huset i Vankiva. Clara är i Åre och grabbarna är hemma. Alla hälsar! Ha fortsatt trevlig resa!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att allt är bra! Tennisen går strålande...minst 5 ggr bättre ;) Ser fram emot en match snart. Ha det bra och sköt om er!
    /Per

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Skönt att allt är bra med er! På nyheterna är det mycket om ffa Libyen och oroligheterna där. Gaddafi håller på att tappa kontrollen och blir allt mer desperat. Folket gör uppror och östra delen av landet är bortom Gaddafis kontroll.
    Både Tunisiens och Egyptens diktatorer är störtade i år. Nu ser det ut som att stunden är kommen för Gaddafi.
    TV rapporterar om jordbävningen i Christchurch också.
    Här är det kallt och en del snö. I norra Sverige hade de -46 grader för några dagar sedan!
    Ni har det varmare i Nya Zeeland! :-)

    Hälsningar
    Bengt

    SvaraRadera